Vyhrocený zápas končí ve prospěch Kostí

22.09.2020

Zápas byl velmi kouskovaný. Probíhalo zde hodně hádek a potyček. Není divu přeběhlíci z Tornáda museli poznat, že jejich bývalý tým na opouštění kádru nezapomene. K lize tyto momenty patří. Doufejme ale, že odveta bude probíhat klidněji

Hemr 3+2, Bartoš 1+1 (KOS) / Matoušek 3+1, Spousta 1+2 (TOR)

Uběhlo teprve osm vteřin a bývalí hráč Tornáda, Jan Hemr přivádí svůj současný tým HC Kosti, střelou z backhendu do vedení. Zápas začal zostra a po minutě hry jsme měli první vyloučení. Za sekání se na trestné lavici usadil hráč Tornáda, Jakub Petřík. Přesilová hra i přes mnohé šance nebyla proměněna. Ne dlouho na to dostali šanci na gol v přesilové hře i hráči Tornáda. Martin Bartoš dostal dvě minuty za podrážení. V této přesilové hře však největší šanci na gól měli Kosti, naštěstí pro Tornádo, Svoboda vše vychytal. Jen co byl Bartoš propuštěn z trestné lavice, Kosti střílejí druhou branku. Únikem od modré se prosadil opět Jan Hemr. První branka Tornáda přišla v probíhající desátěé minutě a to v přesilové hře. I přes to, že zápas vypadal, že bude v režii Kostí. Bylo tomu právě naopak. Přišla gólová smršť. Dorovnávací gól střelil kapitán týmu Roman Matoušek, následně hned po něm skóroval Petr Urbánek. O půl minuty později sahal na hattrick kapitán Roman Matoušek. A v posledních minutách dovršili první třetinu, padá pátá branka Tornáda. Tu si připíše Ondřej Šíma.



Kosti se do druhé třetiny vyřítili zostra a hned pálili po Svobodovi. Usilovné útočení se jim vyplatilo! Daniel Fišer, gólem z poza brány snižuje na 3:5.Tornádo však po této brance začalo velmi důkladně bránit a v podstatě nenechali Kosti na bránu vystřelit. Oni za to zvyšují náskok na 6:3! Z dlouhého útočení střílí branku od kruhů, Jakub Spousta. Po faulu Jiřího Jakeše, se začaly týmy mezi sebou hádat. Na to přišel trest pro kapitána Kostí, Dominika Šťastného za podrážení. Po tomto výroku rozhodčího, opustil zápas. Po té chtěli zápas opustit všichni hráči Kostí. Měli obavy, že zápas bude vyhrocenější a dojde k zranění. Po promluvě s delegátem zápasu však na zápase zůstali. Pauza se Kostem zřejmě vyplatila hned po ní totiž vstřelili dvě branky.



Třetí třetina především kvůli těmto dohadům a celkově kvůli vylučování probíhala na hrubý čas. Vypadalo to však, že by se již zápas mohl dohrát v klidu. Kosti dvěma slepenými góly přichází do vedení 7:6! Šestou branku vstřelil Matěj Pokorný a pár vteřin na to se prosadil Ladislav Kolář. Po dlouhé útočení na Svobodu padá osmá branka. Tu střelil bývalí hráč Tornáda, Martin Bartoš. Poslední dvě minuty do konce zápasu zkusilo Tornádo odvolat Svobodu na střídačku a hra 6 na 5 jim přinesla branku. Tu vstřelil kapitán Roman Matoušek. I přesto, však vítězství slaví Kosti.


Zápas byl velmi vyhrocený a nepřátelský. Celý zápas byl velmi kontaktní a to někdy až zbytečně.


TESTOVACÍ NOVÝ REPORT