Derby univerzit! Přírodověda UK vítězí nad Chemií VŠCHT

20.09.2020

Neuvěřitelný zápas, kterému nic nechybělo. Náboj, souboje, dravé bruslení, překvapivé i vypracované branky. Opravdu další ze zápasu které zdobí PHM Cup

Molčík 1+1, Činčila 1+1 (PRI) / Matúšů 1+1 Socha 2 asistence (CHE)

Na tento zápas byla celá komunita kolem PHM Cupu velmi zvědavá. Již od doby kdy se do soutěže Chemie přihlásila, bylo jasné že bude další derby zápas. Souboj dvou vysokoškolských týmů. Z každého tábora bylo připraveno, že se zaplní i tribuny, ale nestalo se, kvůli vládním opatřením. Hra začala svižně a velmi rychle jsme se dočkali útočných akcí. Vypadalo to, že zápas bude naprosto vyrovnaný. Oba týmy do toho vlétli naplno a takhle rychlý zápas tu dlouho v lize nebyl. Skóre otevřela Přírodověda. "Nahrávku" od protihráče proměnil Alois Burian, golman Chemiků vůbec netušil jaká "minela" se stala za jeho záda a tak měl Burian lehkou práci. Ne dlouho nato, přišla první přesilová hra pro SK Chemii. Za podrážení byl vyloučen Tomáš Kučera. Po půl minutě přesilovku proměnil Šimon Matúšů. Zápas tak byl vyrovnán. Hra opravdu probíhala v duchu derby a i ta hrstka příznivců, nad hlavami hráčů byla naprosto spokojená s podívanou. Přírodověda si výrazně lépe vedla na buly, ve střelbě však bylo celkově vyrovnané skóre. Hra probíhala takzvaně tam a zpět, nahoru dolu, v žádném útočném pásmu jsme se nezdrželi moc dlouho, krásný hokej, téměř jako na mistrovství.



Ještě neuběhlo ani půl minuty z druhé třetiny a byla tu první šarvátka, která přinesla současné vyloučení na obou stranách. Hra 4 na 4 branku ani jednomu z týmů nepřinesla. Chemii později ale po krásné kolmici za obranu, posílá do vedení Ladislav Gross. V Probíhající osmé minutě padá třetí branka SK Chemie! Akci na jeden dotek střelou mezi betony zakončuje vysoký kapitán týmu Jakub Kopenec. Přírodověda vyrovnává! Dvěma slepenými góly dorovnávají na 3:3. Druhou branku velmi lišácky, z poza branky vstřelil kapitán týmu Šimon Činčila. Ne dlouho na to, překvapivou ránou od modré dorovnává Dominik Jurko. Po těchto brankách se Chemici probrali a usadili se poměrně dlouho v útočném pásmu, Červený však jejich rány vychytal. Nasbíral si v několika vteřinách hned pět zákroků.Tři čtvrtě minuty do konce třetiny nastal obrat v zápase. Opět dvěma slepenými góly přichází do vedení Přírodověda! Čtvrtou branku opět po akci z poza brány střelil Jan Bureš, tentokrát však dobře sklepl nahrávku od Sachra od zadního hrazení.. Dvacet vteřin nato, zvláštní střelou od modré přidává pátou branku Jiří Brabec. Přírodověda tak jde do třetí třetiny ve vedení 5:3. Nádherný zvrat v zápase



V probíhající třetí minutě třetí třetiny, SK Chemie snižuje skóre na 4:5! Vít Smutný vybojoval puk v útočném pásmu a svižnou vysoko mířenou střelou zakončil nad hlavu Červeného. Třetí třetina stejně jak ty předešlé byla velmi bojovná., Hráči ani z jednoho týmu se nebáli přitvrdit a dunělo to u mantinelů jako na pravé lize. Hra se vyostřovala. SK Chemie v tom důsledku dostala šanci na vyrovnání v přesilové hře, za hrubost kapitána Šimona Činčily. Už se radovali, že mají srovnáno, rozhodčí však branku neuznal, kotouč nepřešel brankovou čáru. Ale pozor, Přírodověda odskočila o dvě branky, střílí svou šestou branku. Backhendem pod víko skóruje Marin Molčík. Po této brance požádala SK Chemie o Time out. Došlo k zajímavé situaci, kotouč byl útočném pásmu Přírodovědy, ale rozhodčí si všiml dvou hráčů v klinči v jejich obraném pásmu, chtěl udělit trest hráčům, kteří však oba přesvědčili rozhodčího, že nešlo o záměr být tak dlouho v sobě zaklínění, ale pouze nešla hokejka vypáčit z výstroje. Paradoxní na této situaci bylo, že právě kapitán Chemiků, který měl být poslán na trestnou a po změně verdiktu nebyl vyloučen nabral rychlost a prosadil se a snižuje stav na 5:6! Obrovská zápletka závěru zápasu. To bohužel byla, ale poslední branka kapitána Chemie v zápase a zároveň i celého týmu. Došlo totiž k nárazu právě zmíněného kapitána po kterém již nebyl schopen pomoci svému týmu v závěrečných vteřinách. Přirodovědci to zvládli a nad Chemiky uhájili vedení.


Oba týmy předváděly výborný hokej, oba brankáři předváděli neuvěřitelné zákroky. Takhle má vypadat Derby, a co víc, Hokej!


TESTOVACÍ NOVÝ REPORT