Car-Back bojoval, Aligátoři však byli k nezastavení!

18.09.2020

Aligátoři celé léto trénovali a bylo to na ledě velmi znát. Car-Back se snažil hře přizpůsobit. Body si však domů vezou Aligátoři.

Novák 2+1, Pojar 1+1 (ALI) / Holub 39 zákroků (CAR)

Aligátoři začali velmi rychle. Václav Novák, se okamžitě chopil puku a mířil na nově nastoupeného gólmana Car-Backu, Radka Holuba. Obrana Car-Backu však připravila tuhou obranou hráz a snažila se zastavit úvodní nápor. Přesto však po minutě zápasu měl golman již čtyři zákroky. Ani Car-Back se nezdráhal zakončovat útoky střeleckými pokusy. A tak hned od první třetiny bylo rušno na obou stranách. Aligátoři však útočili s větší vervou. Car-Back měl ve většině ze svých útočných akcí problém se dostat přes obránce. Aligátoři byli na tento zápase skvěle naladění a hlavně řekli si jasně taktiku, každý útok zakonči střelou. Tým si taktiku vzal za své a spolupracoval a i obrana si se vším poradila. Obzvláště jmenujeme útočníka Aligátoru, Václava Nováka. Hrál skvěle a málokdo mu dnes na ledě bruslařsky stačil. Po polovině třetiny se Car-Backu párkrát podařilo na branku vystřelit, ale nebyly to příliš nebezpečné střely a gólman Martin Michalčík s nimi neměl žádný větší problém. Aligátoři si po celou první třetinu vedli lépe na buly i v počtu střeleckých pokusů, Car-Back se však ke konci třetiny začal přizpůsobovat hře a velmi rychlému tempu aligátorů. Skóre zápasu však první otevřeli Aligátoři. Václav Novák přejel hřiště, sám na dva však neměl šanci zakončit, nahrál tak Dominiku Grunfeldovi před bránou, který skóroval střelou do levého horního rohu. Ke konci třetiny dostali Aligátoři příležitost na dalěí zvýšení v přesilové hře, za podrážení Pavla Říhy, branka však nepadla a trest tak pokračoval do druhé třetiny ve druhé třetině.  



Přesilová hra se Aligátorům nepodařila proměnit, ale druhá třetina začala ve stejném rytmu. V probíhající třinácté minutě se Aligátoři pokusili o gól ve výhodě při signalizovaném faulu. Gól nepadl a tak si šel Jíří Hofmann sednout na trestnou lavici za podrážení. Ještě v probíhajícím trestu přišla další rána pro Car-Back. Za krosček před bránou si šel sednout Petr Malý. V momentě kdy již Hofmann opouštěl trestnou lavici se Aligátorům povedlo skórovat. Z dlouhého zámku vytěžilbranku kapitán Petr Pojar a zvýšil tak skóre na 2:0. Rozhodčí řešil, zda branka nepadla ještě při stavu pět proti třem. Kapitán Aligátorů se však zachoval fair-play a sám přiznal, že již žádný trest nemá běžet. Car-Back v posledních minutách druhé třetiny přitvrdil a velmi dlouho se držel se udržel v útočném pásmu. To Aligátoři řešili také zákroky za hranicí pravidel a byli vyloučeni. Za nedovolené bránění se na trestné lavici ukázal Andrej Dančák. Přesilová hra však nedopadla pro Car-Back vůbec dobře, nejen že nedali branku, ale gól v oslabení vstřelil Václav Novák, kterému se povedlo získat puk na modré a následně uniknout. Bod za asistenci si připíše kapitán Petr Pojar. Z druhé třetiny tak Aligátoři odcházejí se skvělým a nadějným vedením 3:0.



Třetí třetina začala velmi vyhroceně. Po třech minutách propukla bitka po které byli vyloučení hned tři hráči. Hra velmi přitvrdila a hity se to na ledě jen hemžilo. Car-Back však začal daleko více střílet na bránu a Aligátoři se moc často nedostali z obranného pásma. V probíhající sedmé minutě došlo ke zranění Andreje Dančáka, zápas tak nemohl dohrát. Václav Novák opět skóroval. Krasojízdou od modré a následném zakončení backhandem nad hlavu golmana. U této branky si asistenci připíše Dominik Grunfeld. Po této brance se musel kvůli mnoha zdražením s vyloučeními a dohady pustit hrubý čas. Na konci zápasu došlo k opakovanému faulu, nového hráče Car-Backu. Tomáše Pejša, dostal nakonec trest ve hře za nesportovní chování a bylo mu uděleno na dalších pět zápasů stop. 


Car-Back na tento zápas měl mnoho hostů a zřejmě to zapříčinilo nedostatek souhry. Aligátoři naproti tomu byli velmi sjednocení a právem si domů odváží dva vytoužené body za vítězství.


TESTOVACÍ NOVÝ REPORT